Åsmund Reistad - sang og gitar / Per Einar Watle - gitar

Sjekk liveopptak av “Tanta til Beate” her:

 

Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde, Erik Bye og Vidar Sandbeck er eksempler på visesangere som har skrevet seg inn i den norske folkesjela. Tekstene spenner fra det ettertenksomme, vare og underfundige og helt til Øystein Sunde. Duoen har også instrumentalmusikk på programmet, nærmere bestemt gamle jazzslagere spilt i stilen Django Reinhardt gjorde kjent på 1930 og -40-tallet. Denne stringswingstilen har Watle brukt flere år på å tilegne seg, og han regnes nå som en av landets fremste eksponenter innen genren.

Reistad og Watle er to meget erfarne utøvere som fremfører visene med godt humør, lave skuldre og mye spilleglede. Små historier og humoristiske betraktninger binder konserten sammen.

Reistad og Watle har spilt sammen i ulike sammenhenger i 20 år. Bl.a. er de med i Birgitte Damberg Trio. De er begge meget erfarne musikere, og har hver for seg turnert med ulike band, deltatt på en rekke plateinnspillinger m.m.

Åsmund Reistad er musikkutdannet ved Universitetet i Oslo og Norges musikkhøyskole. Han spiller gitar, mandola og kontrabass. Han driver mye med norsk folkemusikk, og ga ut soloalbumet «89% folkemusikk» i 2021. Albumet består av hans egne komposisjoner, basert på norsk folkemusikk, men med elementer fra andre stilarter i tillegg. Han er fast gitarist for Aasmund Nordstoga.

Per Einar Watle er utdannet ved musikkonservatoriet i Kristiansand. Han er en ettertraktet gitarist som opererer innen mange genre. I 2019 ga han ut albumet «Hielo Azul Tierra Rosa» sammen med den argentinske trekkspilleren Chango Spasiuk. Musikken er et møte mellom norsk og argentinsk kultur, og albumet vant det som tilsvarer Spelemannspris og Grammy i Argentina.

  • Den kulturelle spaserstokken. Les mer..

    En hilsen fra tanta til Beate er et konsertprogram spesielt utviklet for Den kulturelle spaserstokken, der duoen presenterer viser av Lillebjørn Nilsen samt stringswingjazz i Django Reinhardts ånd. Publikum får høre flere av Lillebjørn Nilsens mest kjente og kjære viser, bl.a. Stilleste gutt på sovesal 1, Se alltid lyst på livet og (selvsagt) Tanta til Beate, samt gode jazzklassikere som All of me og I can´t give you anything but love. Duoen har turnert med dette programmet i bl.a. Oslo, Akershus, Fredrikstad, Kristiansund over mange år.

Klikk på bilde for å laste ned:

Foto: Jørn-Erik Røkholt